FLASZTER
Ősszel művészettel telnek meg Budapest közterei

flaszter_blog_thumbnail_01_4.jpg

Futás Árpádi-házi Szent Margittal, játszóutcák, köztéri tánc és gyümölcsszedés, közös emlékezetre szólító audio-installáció az Óbudai Téglagyár egykori területén, emlékmű a fel nem vállalt és elhallgattatott szerelmeknek az Elvis Presley parkban, a budapesti fauszodák történetét bemutató installációk a rakparton, képzőművészeti alkotásokkal megtelő szoborfülkék, hajléktalan emberekkel megvalósított performatív emlékmű és elnézést kérő forgalmi tábla a Blaha Lujza téren: egy hónapon keresztül izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel telnek meg Budapest közterei, amelyeken legtöbbször csak átsuhanunk, ahelyett, hogy megtöltenénk tartalommal és valóban használnánk. A Budapest 150, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő programsorozat részeként FLASZTER címmel, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az 1. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálét 2023. szeptember 22. és október 23. között a Budapesti Történeti Múzeum - Budapest Galéria koordinálásában. A FLASZTER blogján heti rendszerességgel olvashatnak az esemény hátteréről, előkészületeiről és projektjeiről. 

A több, mint tíz helyszínen zajló eseménysorozat köztéri műalkotásokat, performanszokat, eseményeket, találkozásokat hoz létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet Budapest elfeledett történeteire, új lehetőséget adjon az emlékezésre, a város más szempontú megtapasztalására, láthatatlan közösségek bemutatására és új kapcsolatok teremtésére. A köztér közösségi jellege ma vágyak és elvárások ütközője: sokszor azt érezzük, hogy pont a “köz” szorul leginkább ki a köztérről. Ahhoz, hogy ez ne következzen be, sokféle módon kell használatba vennünk a várost, kapcsolódni múltjához és alakítani jelenét. A kortárs művészek ehhez fűznek javaslatokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://flaszter-biennale.blog.hu/api/trackback/id/tr1918188109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Flaszter

Friss topikok

  • geegee: Nekem mindig aszondták az öregek gyerekkoromban, hogy az utca nem játszótér. Meg, hogy a közlekedé... (2023.08.15. 12:05) Vannak-e még Pál utcai fiúk?
süti beállítások módosítása